Veel gestelde vragen over Permanente Make-up

1Wat zijn de mogelijkheden?
Wenkbrauwen (hairstrokes) Eyeliner boven en onder.
2Het zetten van PMU doet het pijn?
Het zetten van de permanente make up is niet in zijn geheel gevoelloos, maar iedere klant ervaart dit anders. Wij gebruiken een crème die de behandeling verzacht.
3Is PMU hetzelfde als tatoeëren?
De techniek van tatoeëren en PMU lijken beide erg op elkaar, maar het verschil is dat tatoeëren dieper in de huid in gaat, dan met PMU.
4Hoelang blijft PMU zitten?
Gemiddeld blijft PMU 1 tot 1,5 jaar zitten en kan je ervoor kiezen om een nabehandeling te nemen, uiteraard gelden hier aangepaste tarieven voor. Het pigment zal nooit helemaal verdwijnen, maar het zal met de tijd vervagen. Dit komt voornamelijk door blootstelling van zon(daglicht). Zorg er daarom altijd voor dat je een hoge factor gebruikt zo bescherm je het verkleuren.
5Waar moet ik rekening meer houden vóór de behandeling?
• - Neem 24 uur van te voren geen Aspirine, Ibuprofen, of Naproxen… Paracetamol mag wel. • - Neem 24 uur voorafgaand geen bloed verdunnende medicijnen (overleg met uw arts) - Bij een eyeliner behandeling moeten de lenzen uit. Je moet er rekening houden dat de lenzen mogelijk meerdere dagen niet gedragen kunnen worden (door een mogelijke zwelling en voor een betere wondgenezing), hou dus een bril bij de hand. Voor de genezing is het beter om pas na 72 uur de lenzen weer te dragen.
6Waar moet ik rekening mee houden ná de behandeling?
Na de behandeling kan de gepigmenteerde huid een beetje geïrriteerd en/of trekkerig voelen en er kan mogelijk een kleine zwelling optreden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken en hoort bij het genezen van de behandeling. Om de behandeling zo optimaal mogelijk te laten genezen raad ik de volgende instructies aan: - 48 uur niet in contact te komen met water, dit houd in: de eerste twee dagen niet je haar wassen, de dagen daarna voorzichtig afdrogen. - Ga de eerste week niet in een sauna en het liefst niet onder de zonnehemel (of plaatselijk afdekken). - 5 dagen niet sporten of zwemmen. - De eerste dagen zullen er korstjes ontstaan, laat je huid deze zelf afstoten en krab ze er niet af.
7Wanneer kan ik niet behandeld worden?
- Als je jonger bent dan 18 jaar. - Met eyeliners: Als je lijdt aan oogaandoeningen. - Je Hemofilie (bloedstollingsziekte) hebt. - Je last hebt van pathologische wondgenezing. - Als je last van koorts hebt op de behandeldag.
8Wanneer mag ik weer make-up op?
Na 5 dagen mag je weer make-up aanbrengen, de huid is dan dicht en kunnen dan geen infecties meer ontstaan.
9Chemotherapie en PMU?
PMU kan als ondersteuning goed gebruikt worden voordat je met chemotherapie start. Mocht u geinterreseerd zijn in een van deze behandelingen, houd er dan rekening mee dat er tussen de PMU behandeling en de chemotherapie behandeling minimaal 5 dagen moeten zitten. Dit zodat de behandelplaats genezen is voor de chemotherapie plaats vind.
10Is PMU veilig?
Het is bewezen dat PMU geen schade toebrengt aan de gezondheid. In sommige gevallen wordt het toch afgeraden om PMU te ondergaan. Vandaar dat altijd eerst het een gezondheidsverklaring moet worden ingevuld, zodat wij de medische achtergrond kunnen achterhalen en hier op een veilige en verantwoorde manier mee om kunnen gaan. Drogisterij- Schoonheidssalon Ans is met haar salon en haar werkwijze op hygiëne en veiligheid, onder de strenge toezicht van de GGD goedgekeurd.
Op de pigmenten zijn strenge eisen die aan alle wettelijke normen moeten voldoen. Op de website gaat over het veilig tatoeëren en piercen. U kunt hier vinden welke bedrijven een vergunning hebben en meer informatie. Kijk voor meer info op www.veiligpmu.nl

We ontvangen u graag in onze salon in Beetsterzwaag. Bel ons om direct een behandeling in te plannen. We zijn telefonisch bereikbaar via 0512-382418. Twijfelt u of een korte schoonheidsbehandeling iets voor u is of u heeft aanvullende vragen, ook dan kunt u ons bellen. Wij beantwoorden graag uw vragen!