Veel gestelde vragen over VPL

1Wat wordt bedoeld met definitief ontharen?
Bij definitief ontharen met de VPL wordt van alle haren het haarzakje doodgemaakt door middel van een lichtflits wat wordt omgezet in warmte, zodat het haarzakje wordt verbrand en er geen nieuw haartje kan groeien. Bij defeintief ontharen via de blend methode wordt een klein naaldje bij de haarschacht ingebracht en via het naaldje wordt het haarworteltje verbrand. .
2Komt iedereen in aanmerking voor VPL?
Niet elke haar is geschikt, zo is het niet mogelijk om rood, grijs en blond haar met de VPL te behandelen, de blend methode is hier wel geschikt voor.
3Is ontharen met de VPL gevaarlijk?
Dit is absoluut niet gevaarlijk.
4Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Haar kent drie fasen: groeifase, overgangsfase en rustfase. Alleen haren, die goed vastzitten in het haarzakje (groeifase), zullen de warmte goed afgeven, zodanig dat het haaarzakje wordt vernietigd. De haren, die loszitten en op uitvallen staan (overgangsfase), zullen het haarzakje niet vernietigen. Ook de ‘slapende haren’ (rustfase) kunnen niet vernietigd worden. Voor een permanent resultaat van de ontharing moet dan ook het gebied meerdere keren worden behandeld. In de regel zijn er gemiddeld 8 behandelingen nodig.
5Wat mag ik wel en wat mag ik niet tijdens de behandeling?
Allereerst mag je niet meer harsen of epileren. Voor een succesvolle behandeling moet het haareinde in het haarzakje aanwezig zijn. Je mag wel scheren of ontharingscrème gebruiken. Daarnaast mag je het gebied dat behandeld moet worden, niet blootstellen aan overmatig zonlicht. Dit houdt in, dat vanaf 6 weken voor de eerste behandeling tot en met 6 weken na de laatste behandeling overmatig zonlicht op het gebied moet worden vermeden. Je mag wel naar buiten, maar in de zomer moet je een sunblock (SPF 50) gebruiken, zodat de huid goed wordt beschermd. Deze voorzorg is nodig om het risico op tijdelijke pigmentverschuivingen tegen te gaan.

We ontvangen u graag in onze salon in Beetsterzwaag. Bel ons om direct een behandeling in te plannen. We zijn telefonisch bereikbaar via 0512-382418. Twijfelt u of een korte schoonheidsbehandeling iets voor u is of u heeft aanvullende vragen, ook dan kunt u ons bellen. Wij beantwoorden graag uw vragen!